Pages

tisdag 18 maj 2010

Vad innebär besluten?

På sändarens hemsida pågår en intensiv debatt under rubriken Missionskyrkan ger ingen rekommendation till församlingarna. Där samtalas det om vad besluten innebär. Innebär det att SMK har vidgat äktenskapsbegreppet till att innefatta par av samma kön? Eller är äktenskapsbegreppet inom SMK fortfarande mellan en man och en kvinna men församlingarnas autonomi understryks? Dock att ingen rekommendation eller tvingande skrivning finns? Församlingar får viga par av samma kön om de tar det beslutet (från och med idag?). Det kommer säkert en förtydligande artikel i Sändaren så småningom.
Det ska också bli spännande att läsa remissen (om GF) när den kommer till vår församling. Ett stort beslut är fattat, nå går vi vidare med det beslutet och arbetet med GF (gemensam framtid, eller vad det nu ska heta).

2 kommentarer:

Unknown sa...

I sändaren blev det inte så mycket klarare. Det verkar uttryckas klarast genom konferensens beslut som finns rapporterat om här.

Unknown sa...

Det är fortfarande inte riktigt klart vad besluten innebär, och nu kan vi läsa i tryckta protokoll. Baptisterna verkar få brottas vidare med frågan i en EBF resolution och antagligen måste detta tas upp igen i GF. Det blir nog fortsatt knöligt i samfunden några år.