Pages

måndag 18 juli 2011

Internet hot mot kristendomen?

Har på något sätt väntat på liknande rubrik och nu har Dagen en artikel. Skulle internet vara största hotet mot kristendomen? Kommunikation är centralt i kristen tro. Internet är väldigt kommunikativt och de båda hör verkligen ihop skulle jag säga. Nu speglar inte riktigt rubriken artikelns innehåll men frågan är intressant. Saken gäller att kristna och ateister båda har lika tillgång till dagens unga vad det gäller information om sin livsåskådning. Josh McDowell menar att det är anledningen till att sekulariseringen ökar. Nu kan man komplicera begreppet sekularisering men vi lämnar det för nu. Sedan tycker jag det är bra att alla åsikter får stötas och blötas på ett så öppet och fritt internet som möjligt.
Om kristendomen har fått sådan dominans på grund av ett sorts monopol så är det illa. Om Internet uppfattas som ett hot har kristna kanske inte så gott självförtroende, vilket kanske inte är så konstigt eftersom det verkar ganska luddigt idag vad kristendom är och kanske är det något som behöver redas upp. Att reda upp och avslöja oklarheter är en av styrkorna med ökad öppen kommunikation. Kan inte kristna argumentera för sin sak kanske det är dags att tänka till lite.
Som tur är verkar inte Josh förespråka att vi censurerar och skapar inhägnader för kristna utan i stället visar på tron i ord och handling samt jobbar för att öka kunskapen om kristen tro vilket jag tror är helt rätt.

Inga kommentarer: