Pages

tisdag 15 juni 2010

Nyspråk

Matt 5:37 handlar om hur Jesus var emot nyspråk? Det var en ny tolkning för min del men borde inte alls vara främmande eller konstigt egentligen. Han som är Sanningen och Ordet värnar naturligtvis sannfärdigt språk och möjlighet till god kommunikation/relation. Nyspråket däremot är närbesläktat med lögnen och hör till ”lögnens fader”.
Jonas Nilsson talar om hur Jesus kan ha olika partitillhörigheter, intressant. Vet inte om han lyckades hålla det så neutralt som jag önskat men ändå visar han på att det inte går att placera in Jesus så lätt i nåt parti och det är absolut inte så att det finns något ”rätt kristet parti”. Jag skulle ju då vilja lägga till fler partier (som Jonas också själv vill). F! ingen är man eller kvinna i himmelen. Piratpartiet Gud har all upphovsrätt och hans Ord är fritt, han vill värna vår integritet.
Hmm, ett problem med Gud som piratparits är att han skulle ju kunna vara den ultimata övervakaren, storebrors storebror liksom. Men eftersom han är den ”perfekta makthavaren” så är det mer en trygghet än ett hot, och han utnyttjar eller skvallrar inte om konfidentiellt material. Han har heller inga straffregister för förlåtna synder. Men visst, inte heller piratpartiet tror jag Gud skulle rösta på. Undrar egentligen vad han tycker om demokrati över huvud taget? God demokrati (med endast Gud som sann auktoritet) tror jag Gud gillar. Men ”majoritetens diktatur” och politik- eller juristspråk som förleder folket och inte frömjar god kommunikation är effekter av dagens demokrati som kanske inte är så bra.

4 kommentarer:

Unknown sa...

På tal om demokrati så säger <a href="http://taxelson.wordpress.com/2010/06/17/fan-till-biskop/>taxelson</a> satiriskt "Demokrati: Var och en är skyldig att tro och bekänna de liberala uppfattningar som den valda överheten deklarerat."

Unknown sa...

Rick falkvinge och profeten Amos (Amos 7:10-15) har något gemensamt, ingen är politiker utan känner sig tvungna att agera =)

Unknown sa...

Intressant om Guds ord och copyright. Reformationsbibeln verkar vara ett mycket intressant projekt.

Unknown sa...

Punkter för en god tolkning och hålla sig till sanningen.