Pages

tisdag 7 december 2010

WWWWI

Eller 4WI som det kommer att kallas (eller hur? =)
World wide web war one
.
Antagligen är Wikileaks, som orsakat cable gate, en vändpunkt för informationssamhället. Vad händer nu? Vi får vänta och se.
Kommer alla kommentarer om Wikileaks på facebook filtreras bort? Twitter sägs redan hindra Wikileaks att kännas igen som en "trend".
Jag har gjort backup på denna blogg. Paranoid? Tja... jag vet ärligt talat inte hur långt yttrandefriheten på nätet kommer att skyddas. Vissa av mina åsikter är ju inte politiskt korrekt direkt heller... Hur är det med dig? Har någon epost mystiskt försvunnit? Blockat av FRA? Eller bara hål i huvet? =)

2 kommentarer:

Unknown sa...

Lite om rädsla. Jesus säger, "var inte rädda". Med det tror jag inte han menade att vi skulle sopa rädslan under mattan, utan att vi ska kämpa för att inte ha något att vara rädda för. Att det inte ska finnas något som föder rädsla. Att rädslan får förvandlas till hopp. Hopp till honom som har all makt, över makter och nationer.

Unknown sa...

Oskar Swartz. Intressant parallell mellan demokratiproblemet och detta bibelord, Jes 10:15. Kanske finns där ord som även kan beskriva denna tid?